Titel: Söndagsfiske

Meddelare: Fiskare Nils Norberg  År: 1915

Socken/stad: Nätra  By/kvarter: Sandviken

Det är väl en 60 år sedan. Ett notlag härifrån hamnen for ut en söndagsmorgon för att dra noten, ty de hade sett rent "oövernaturlit" mycket strömming så att de kunde inte hålla sig. Men inte hade de mycket betalt för det besväret. Noten fastnade för dem så grundligt, att det inte stod till att få lös den fastän det kom dit sju båtar till hjälp. Det blev ingen annan råd en fara hem. På eftermiddagen gav de sig åter iväg för att se, om det skulle gå få upp noten någorlunda, men - nu var den så ledig och fri som om den aldrig hade suttit fast. - Orsaken och händelsen var bara den, att det skulle få se, att det inte var meningen, att det skulle ta strömmingen på söndagen.